Future Mapping

Vibeke Fraling og Duane Hartel snakker om Future Mapping

Future Mapping ® forandrer etablerede ideer om målsætning. Den er en bemærkelsesværdig teknik for problemløsning, kreativitet og innovation.

Teknikken kan bruges til at høste innovation fra fantasien og minimerer anstrengelserne omkring målsætning. Den er forskellige fra andre metoder på to markante måder:

  1. Du benytter altruismens uventede kraft ” uselvisk hensyn til andres velfærd”

Hemmeligheden i at nå dine drømme og mål er at trække på dit ønske om at gøre en anden person glad. Som en del af Future Mapping processen skaber du en 120% lykkeligere fremtid for en anden. Denne person behøver ikke at være relateret til dit mål – eller endda være en ægte person.

Du får adgang til enorme ressourcer, ikke fordi du arbejder imod et mål som vil gavne dig, men fordi du arbejder hen imod målet om at gøre en anden person glad.

Din egen interesse, og al den bagage, der følger med den, falder væk. Pludselig begynder skjulte ressourcer i dig at komme til overfladen på måder, der virkelig kan overraske dig.

  1. Du vil kæde bevidste og ubevidste tanker sammen i det unikke Future Mapping® diagram for at reducere indblanding fra dit begrænsede bevidste sind. Diagrammet afslører en relevant, praktisk og kreativ handlingsplan for dine mål.

Grunden til at vi ikke når vores mål er ofte en resultat af vores manglende evne til at tro på at vi virkelig kan nå dem og vil være rigtig god til at sabotere dem.

Med Future Mapping ® arbejder du med dit ubevidste sind for at tegne en imaginær historie, der hjælper dig med at tænke uden for boksen. Derefter forbinder du bevidst disse imaginære begivenheder for at komme med ideer, der ikke er begrænset af din tidligere erfaring. Begrænsende tro, frygt og modstand er simpelthen ikke en del af ligningen, så du kan oprette et handlingsscenarie, der vil hjælpe dig med at nå dit mål lettere.

Du kan bruge Future Mapping til at skabe en forretningsplan, skrive en bog, løse en konflikt, forhandle en salgsaftale, tackle et forbedringsprojekt i hjemmet eller finde en løsning på et software problem. Future Mapping fungerer uanset forskelle i kultur, alder, sprog, personlig baggrund og faglig baggrund. Hvad dd lærer i dette kursus er meget kraftfuldt og vil hjælpe dig med at frigive mirakler i dit liv.

Hvad går det ud på?

  • Find et ønskede mål.
  • Definere en tidshorisont. (Perioden deles altid i 3 sektioner f.eks. 3 uger, 3 måneder, 12 måneder, 3 år osv.)
  • Find en person du gerne vil gøre glad.
  • Digt en historie om hvordan personen er blevet gladere i løbet af tidshorisonten.
  • Find nøgle fraser i historien der henleder til en handling der kan udføres. ( Her arbejdes med metaforer der viser vej)
  • Skyd målsætningen i gang med en handling du kan gøre lige nu
  • Opfølgning.